Choose your language:
Adatlap
Holló Szilárd vagyok, utánpótlás sportoló. Kazincbarcikán élek és a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumba járok. A helyi súlyemelõ egyesület tagja vagyok, amit Pátrovics Géza edzõ vezet.

Nem volt zökkenõmentes az utam a súlyemelésig. Több sportágat is kipróbáltam versenyszinten (pl. birkózás, úszás), amíg eljutottam a máig kedvelt idõtöltésemhez, a súlyemeléshez.

Eleinte nem voltam oda érte, de a rengeteg kitartásnak és a folyamatos sikerélményeknek hála nem került sok idõbe, hogy a szívembe zárjam és az életem egy jelentõs szakaszának könyvelhessem el.

Rólam és a sportról: 7 éve kezdtem el ezt a sportot űzni (2010), de versenyszinten csupán 5-6 éve (2011-2012). A magyarországi súlyemelõ válogatott csapat tagja vagyok 2015 óta. Az elsõ nemzetközi versenyem is erre az idõszakra tehetõ. Azóta szerencsém volt az 5. nemzetközi versenyemen is részt venni és remélem, hogy a szám idõrõl-idõre nõni fog.
Büszke vagyok az eddig megszerzett eredményeimre, ami magában foglal több országos elsõ helyezést, egy Európa bajnoksági második helyezést és egy világbajnoki nyolcadik helyet is.

Az iskola után a legtöbb idõmet a kazincbarcikai súlyemelõ teremben töltöm, ahol nap mint nap Pátrovics Géza vezetõedzõ készít fel a versenyeimre. Örülök, hogy évek óta az õ keze alatt fejlõdhetek.

A sporton kívül rengeteg dolog van még, amit szívesen csinálok. Ide tartozik a fényképezés és a filmezés is (persze csak hobbi szinten). Ha van egy kis idõm, akkor a videójátékok és az olvasás az, amik kikapcsolódás gyanánt le tudnak kötni. Ha pedig a szabadidõhöz energia is társul akkor a tánc az, amit leginkább szeretek csinálni.

Nálam a tétlenség egy ismeretlen kifejezés.